Stap 2: Personal Branding

Iedereen heeft unieke eigenschappen. Het gaat erom dat je bewust wordt van deze eigenschappen en ze vervolgens inzet om je doelen te bereiken. Met je unieke eigenschappen kun je er namelijk voor zorgen dat je, bij een bepaalde groep mensen, een positieve indruk achterlaat. Je creëert zo een persoonlijk merk (personal brand) dat je onderscheidt van anderen. Dit kan je helpen in zowel je persoonlijke als zakelijke carrière.

Wat heb ik aan personal branding?

Het klinkt misschien nog een beetje schreeuwerig Amerikaans, personal branding. Jezelf als merk zien en jezelf promoten druist in tegen onze Nederlandse cultuur waar gewoon doen al gek genoeg wordt gevonden. Toch kan personal branding je helpen om je te onderscheiden van anderen. Het is op dit moment namelijk niet eenvoudig om aan een baan te komen, laat staan je droombaan. Personal branding helpt je dan in de zoektocht naar je unieke talenten en in het bewust etaleren van jouw persoonlijke merk.

Hoe krijg ik een personal brand?

Je hebt al een personal brand, of je nu wilt of niet. Misschien ben je je er nog niet bewust van maar door het aan mensen te vragen die jou goed kennen zal je erachter komen dat zij een bepaald beeld van je hebben. Als je bewust bent van je huidige personal brand kan je vervolgens bepalen of dit overeenkomt met het door jouw gewenste personal brand. Het gaat er hierbij om dat je een vergelijking maakt tussen de huidige en de gewenste situatie. Vervolgens ben je staat om het gat dat hiertussen is te dichten.

Personal branding stappenplan

Om te werken aan je personal brand moeten er een aantal stappen worden doorlopen. We hebben ze in het personal branding stappenplan op een rij gezet. Belangrijk hierbij is het om geen stappen over te slaan en alle stappen te doorlopen. Alleen zo ben je in staat om je personal brand vorm te geven.

Partners

Onze labels